Генпрокуратурою спільно з СБУ затримано працівника однієї з місцевих прокуратур Київської області за підозрою у вимаганні та одержанні хабара в розмірі понад 375 тис грн (ФОТО)

 Управлінням з розслідування злочинів, вчинених працівниками органів, які ведуть боротьбу зі злочинністю Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України та Управлінням Служби безпеки України в місті Києві та Київській області 29 серпня 2016 року за підозрою у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в розмірі понад 375 тис грн затримано працівника однієї з місцевих прокуратур Київської області. 

Зазначену особу затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання частини неправомірної вигоди.

Наразі тривають слідчі дії у декількох місцевих прокуратурах та в апараті прокуратури Київської області, а також в інших правоохоронних органах. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Дії злочинця кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України.

Довідково: санкція ч. 3 ст.368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *