Вихованець Дружківського дитячого будинку-інтернату прийняв участь у міжнародному фестивалі патріотичної пісні

Вихованець  Дружківського дитячого будинку-інтернату Даніїл Любчак прийняв участь у ІV Міжнародному пісенному фестивалі для дітей і молоді з особливими потребами «Я Вірю», який відбувся  21 – 25 серпня 2016 року у Волинській області (смт. Шацьк).

Міжнародний пісенний фестиваль для дітей і молоді з особливими потребами «Я Вірю» проводиться в Україні з 2013 року за підтримкою Міністерства соціальної  політики України та Міністерства культури України.

Мета Фестивалю: консолідація Української нації, поширення ідеї підтримання миру і тісної співпраці з Міжнародним співтовариством. До участі у даному соціально-виховному, культурно-мистецькому заході були запрошені молодь та діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування зокрема, вихованці інтернатних закладів, притулків для дітей, центрів соціально-психологічної реабілітації дітей тощо.

В серпні 2016 року Фестиваль проходив в Шацькому районі  Волинської області на узбережжі мальовничого озера Світязь під девізом «Фестиваль патріотичної пісні».

Донецьку область у молодшій віковій категорії (від 6 до 18 років) представляв вихованець Дружківського дитячого будинку-інтернату Даніїл Любчак (14 років).

На суд глядачів та членів жюрі були представлені пісні: «Молитва за Україну» (муз.В.Хлиста, сл.О.Бориса) та «Прекрасное далеко» (муз.Є.Крилатова, сл.Ю.Ентіна).

Зворушливе виконання Даніїлом  пісні «Молитва за Україну» не залишило байдужим учасників та гостей Фестивалю.

Виконанням пісні «Молитва за Україну» розпочалося урочисте відкриття Фестивалю 21 серпня, а в подальшому, вона так полюбилася глядачам, що виконувалася на кожному заході фестивалю.

Також, хлопець взяв участь у гала-концерті, який відбувся 24 серпня в день 25-ї річниці Незалежності України у м.Володимирі-Волинському.

Даніїл став улюбленцем глядачів та учасників Фестивалю, знайшов багато друзів з різних куточків нашої країни.

За участь у Фестивалі Любчак Даніїл був нагороджений Дипломом учасника  IV Міжнародного пісенного фестивалю дітей та молоді з особливими потребами «Я вірю», Грамотою кращого виконавця в номінації «Художній рівень виконання», а також отримав медаль наймолодшого учасника Фестивалю та безліч подарунків.

Від участі у Фестивалі Даніїл отримав велике емоційне задоволення, багато позитивних вражень та гарні спогади про спілкування зі своїми новими друзями.  

Для молоді та дітей з особливими потребами участь у подібних соціокультурних заходах є можливістю проявити свою особистість, виступити перед значною аудиторією, відчути впевненість у майбутньому, турботу держави, отримати моральне заохочення, що сприяє укріпленню патріотизму і оптимізму не тільки серед дітей, а й у суспільному середовищі.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *