Глава УГКЦ зустрівся із мером Києва

26 вересня 2016 року Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, зустрівся із міським головою Києва – Віталієм Кличком. В Ході розмови обговорили шляхи вирішення проблем пов’язаних зі скандальною забудовою Сонячної Рів’єри поруч з Патріаршим Собором УГКЦ.

У зустрічі прийняли участь  Спасибко Олександр Валерійович (директор Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА), Свістунов Олександр Вікторович ( в.о. директора Департаменту містобудування та архітектури Перший заступник директора Департаменту – начальник управління регулювання забудови міста КМДА), владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської Архиєпархії.

Пан Віталій Кличко  репрезентував  компромісний , з точки зору забудовника, варіант  завершення будівництва двох будівель (що знаходяться в межах прибережних захисних смуг) з облаштуванням ландшафтного парку на всій іншій території даної земельної ділянки.  Поінформував про нові виклики пов’язані з проведенням пісенного фестивалю Євробачення 2017 у травні наступного року та необхідності в дуже стислі строки облаштувати  дану територію до фестивалю. Також  акцентував увагу на неприпустимості фізичного протистояння пов’язаного з даною забудовою.

Блаженніший Святослав зі свого боку наголосив на необхідності відкритого діалогу з залученням всіх зацікавлених,  стосовно  використання  території  довкола Патріаршого Собору, виходячи з вимог законодавства та принципу добросусідства.     

Також Глава УГКЦ звернув увагу, що  позиція Церкви в ситуації, що склалася з незаконним будівництвом поблизу Патріаршого Собору Воскресіння Христового в Києві, залишається незмінною та оприлюднена на офіційному сайті http://ugcc.kiev.ua/blog/ofitsijna-zayava-ukrajinskoji-hreko-katolytskoji-tserkvy-schodo-nezakonnoho-budivnytstva-poblyzu-patriarshoho-soboru-voskresinnya-hrystovoho-v-kyjevi/

Крім цього, виходячи з міжнародного  резонансу якого набула дана незаконна забудова, він закликав до виваженого підходу у прийнятті рішень пов’язаних з даною проблемою. Блаженніший запевнив, що Церква, яка є невід’ємною частиною місцевої громади, відстоює законність та прозорість у прийнятті даного рішення, рішуче відкидає усякі корупційні дії, пов’язані незаконним  будівництвом та виступає за  усунення  причини, що можуть спричинити будь-яке протистояння.

Повідомив Олег Яким’як

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *