Голова СБУ підписав з Директором офісу безпеки НАТО міжнародну Угоду

У рамках візиту в Україну делегації НАТО на чолі з Директором офісу безпеки Альянсу Тоддом Брауном відбулося підписання міжнародної Угоди – Адміністративних домовленостей щодо охорони інформації з обмеженим доступом між Урядом України та Організацією Північноатлантичного Договору.

Від імені українського уряду документ підписав Голова Служби безпеки України Василь Грицак.

Угода деталізує процедури взаємної охорони інформації з обмеженим доступом, передбачені загальною Угодою про безпеку між Україною і НАТО від 1995 року, та має наблизити відповідні національні процедури до натівських стандартів.

«Підписання угоди – це ще один крок для поглиблення співпраці між Україною та НАТО», – зазначив Голова СБ України Василь Грицак на церемонії підписання документів. Він додав, що для країни підтримка Альянсу в розбудові сектору безпеки дуже важлива.

«Сьогодні Служба активно реформується з врахуванням досвіду НАТО», – наголосив Василь Грицак. За його словами, концепція реформування, яка перебуває на розгляді РНБО, передбачає перетворення СБУ в справжню службу безпеки, яка стоїть на сторожі українського народу, в службу, яка відповідає євроатлантичним стандартам.

Також сьогодні в Національній академії СБ України заплановано відкриття циклу навчальних курсів з реформування служб безпеки, організованих Міжнародним секретаріатом НАТО.

Передбачається, що до кінця року іноземні партнери поділяться своїм досвідом з удосконалення законодавства у сфері безпеки і оборони, реалізації заходів реформування, комунікації із суспільством тощо.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *