Юрій Гарбуз: «Ми повинні продемонструвати: незважаючи на всі негаразди та …

Юрій Гарбуз: «Ми повинні продемонструвати: незважаючи на всі негаразди та труднощі, Луганщина продовжує розвиток і з оптимізмом дивиться в мирне майбутнє»

28 вересня у Старобільську відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, на якому розглядалося питання робіт органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування Луганської області щодо дотримання законодавства України про освіту для забезпечення функціонування та якості дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної і вищої освіти.
У роботі засідання взяв участь голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.
Також у заході взяли участь народні депутати України – члени Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, представники Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, представники Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, освітніх закладів області.
Звертаючись до присутніх, очільник області розповів про ситуацію в системі освіти області. Акцентував увагу, що на підконтрольній українській владі території навчаються більш ніж 4 тис. дітей-переселенців, для більшості з яких стало справжньою психологічною проблемою покинути рідні домівки.
«Я зрозумів, що коли перестали працювати вчителя та священики, в наш дім прийшло лихо», – наголосив він.
Юрій Гарбуз нагадав, під час робочої поїздки до Луганщини Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова він домовився з ним про створення поліцейської академії.
«Зараз ми працюємо, щоб Луганський національний аграрний університет отримав юридичну адресу на вільній українській територій області та почав навчати студентів. Ми повинні продемонструвати: незважаючи на всі негаразди та труднощі, Луганщина продовжує розвиток і з оптимізмом дивиться в мирне майбутнє», – сказав Юрій Гарбуз.
Також він окреслив стан справ у професійно-технічній освіті області, де є нагальні проблеми, та зазначив, що на обласному рівні ми намагаємося їх вирішити, але без допомоги Києва не впоратися.
«Я бажаю та буду роботи усе від мене залежне, щоб у нашій молоді змінювалася свідомість: становилася сучасною, відповідала вимогам цивілізованого відкритого світу», – додав він.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *