Речник діаспори закликав українців США відстоювати Україну у діалозі з владою

Президент Світового конгресу українців (СКУ) Євген Чолій привітав XXII Конгрес українців Америки – найвище зібрання Українського конгресового комітету Америки (УККА), – що відбувся днями у Гартфорді, США.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на прес-службу СКУ.

Євген Чолій привітав УККА з ефективним представленням українців та українських питань у США та подякував за активну співпрацю з СКУ і його підтримку. Він особливо відзначив успішне відкриття пам’ятника Голодомору в столиці США, Вашингтоні, округ Колумбія, у листопаді минулого року.

«Акцентувавши у своєму виступі на тому, що основна увага діаспори повинна і далі зосереджуватись на захисті територіальної цілісності України, президент СКУ закликав УККА та його членів активно підтримувати Україну, сини і дочки якої продовжують ризикувати власним життям, захищаючи свою Батьківщину. Це повинно включати підтримку гуманітарних ініціатив та протидію російській дезінформаційній машині шляхом представлення світу нової України», – йдеться у повідомленні.

Євген Чолій підкреслив на необхідності наголошувати владним структурам США на тому, що «в найкращих інтересах міжнародного співтовариства, щоб Україна змогла зупинити просування імперіалістичного агресора далі на Захід, та заохочував до просування прийняття законодавства типу Закону Магницького за порушення російськими владними структурами людських прав та до виключення Російської Федерації з фінансової мережі SWIFT».

Зазначимо, що делегати XXII Конгрес українців Америки обрали на наступний чотирирічний термін новий склад Екзекутиви на чолі з Президентом Андрієм Футеєм.

Нагадаємо, українська діаспора по всьому світу у п’ятницю, 14 жовтня, вийде на акцію «Stop Putin’s War In Ukraine 2.0».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *