Чубаров: У Криму членам Меджлісу загрожує до 10 років в’язниці

Фото: Depositphotos

Окупаційна влада Криму почала виносити вироки членам Меджлісу, не чекаючи рішення Верховного Суду РФ.

«Не чекаючи рішення ВС РФ, кілька членів Меджлісу викликали в прокуратуру, в слідчий комітет: Ільмі Умерова, Алі Хамзіна. Сьогодні викликали також Еміне Авамилеву», – розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, пише DT.UA.

Чубаров зазначив, що їм вже виносять вироки місцевих судів про порушення статті кримінального кодексу РФ. Він наголосив, що до сьогоднішнього дня членам Меджлісу давали лише грошові штрафи і додав, що з дня, коли рішення ВС РФ вступить в силу, покарання буде у вигляді позбавлення волі від шести до десяти років, а за просто участь в організаціях – від двох до шести років.

Раніше повідомлялося, що ВС РФ відхилив апеляцію на рішення про заборону Меджлісу кримськотатарського народу.

Президент Порошенко назвав рішення Верховного суду РФ про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу проявом ксенофобії.

Нагадаємо, 13 квітня так званий «прокурор» Криму Наталія Поклонська винесла припис про призупинення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу. Це рішення практично повністю заблокувало роботу представницького органу кримських татар. Кількома днями пізніше, 18 квітня, Мін’юст РФ також оголосив Меджліс «екстремістською організацією».

У зв’язку з цією ситуацією, Верховна Рада звернулася до ООН та міжнародних організацій, аби дати діям російської влади відповідну оцінку.

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *