На колегії облдержадміністрації відзвітували про хід виконання обласної …

На колегії облдержадміністрації відзвітували про хід виконання обласної програми «Мистецька освіта Луганщини» на 2016 – 2018 роки

Про це розповіла начальник відділу мистецтв культурно-освітньої та організаційно-методичної роботи управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації Людмила Румега.
Вона зазначила, що головною метою діючої програми є підтримка творчо обдарованої учнівської молоді, збереження та розвиток мережі спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області та утвердження престижу мистецької освіти на Луганщині.
Щодо реалізації програми, то значна увага приділяється удосконаленню системи проведення мистецьких дитячих конкурсів.
Учасниками програми є комунальна установа «Луганський обласний центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва», комунальний заклад «Сєвєродонецьке обласне музичне училище ім. С.Прокоф’єва», виконкоми міських рад, міст обласного значення, райдержадміністрації.
Варто зазначити, що сьогодні на території області, підконтрольній українській владі, діють 29 шкіл естетичного виховання, з них: 8 музичних, 2 художні школи, 19 шкіл мистецтв (у тому числі 3 філії). Також функціонують 9 територіальних методичних об’єднань (ПСМНЗ).
У цих закладах працює 459 викладачів, з них 220 фахівців вищої категорії, з яких 29 мають педагогічне звання «старший викладач» та 14 викладачів- методистів.
Станом на 1 грудня 2016 року в школах естетичного виховання навчаються 5900 учнів, що на 775 учня більше, ніж у минулому учбовому році.
У цьому році 1200 маленьких митців взяли участь у 19 творчих конкурсів серед шкіл естетичного виховання.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *