Українська модель влаштовує виставку картин у Нью-Йорку

Українська модель Анна Заячківська переїхала до США, де тепер займається волонтерською діяльністю в діаспорі та готується до виставки власних картин у штаб-квартирі ООН.

Виставка запланована на лютий 2017-го року. Про це дівчина розповіла у інтерв’ю Голосу Америки.

Анна Заячківська – українська модель, художниця, громадська активістка, володарка титулу «Міс Україна 2013», представляла Україну на конкурсі «Міс світу». Виростала у традиційній християнській родині в Івано-Франківську, очолювала студентську християнську спільноту, вивчала іконопис, кілька місяців провела на Майдані, готуючи їжу для протестувальників і асистуючи в медичних пунктах.

Зараз Анна проживає в Нью-Йорку, куди вона переїхала після розлучення із чоловіком. «Коли приїхала сюди, подумала: гаразд, у мене нічого нема, але маю руки, таланти, розум, душу і серце. І це найцінніше, бо воно завжди при нас, і ми ці речі забудемо, не продамо і не залишимо, а можемо йти з ними далі. Скільки людей із нуля починали – власне в США, які приїжджали без нічого, але завдяки праці ставали на ноги. Я поважаю працю і таких людей», – розповіла Анна.

Останні чотири місяці більшу частину свого часу вона присвячує українській громаді – різним заходам, як, наприклад, показ сучасних вишиванок від українських дизайнерів у Вашингтоні.

«Я дуже мрію врешті працювати на професійному рівні як художниця. Час проходить у підготовці до виставки. Вона вся в одному ключі – це абстракціонізм. Мені допомагають українці діаспори та організація «Місія». Уже готуються мої перші каталоги – для мене це дуже важливо, перший вагомий крок у моєму житті. Усе ж таки модельний бізнес для мене не такий значущий, як розвиток інших талантів.», – зазначила Анна Заячківська.

Вона також розповіла, що має замовлення на ікону: «Малюватиму її в січні. Проте для ікон потрібні дещо інші умови – принаймні маленька студія. Чим більше я житиму в Нью-Йорку, тим більше матиму можливостей підібрати правильне дерево і фарби, які мені потрібні. На даному етапі я працюю тільки з акрилом і олією. Хотілося б виконувати ікони традиційною технікою».

Нагадаємо, фотомодель Roxy Monroe з Нью-Йорка знялася для українського бренду вишиванок.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *