З метою відшкодування збитків державі накладено арешт на 30 тис тонн зернових культур на загальну суму понад 115 млн грн

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України, за оперативним супроводженням ГУ ДФС України, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків суб’єктами підприємницької діяльності, що призвело до збитків державі в особливо великих розмірах, за ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) в особливо великих розмірах).

Досудовим розслідуванням установлено, що службові особи суб’єктів господарювання разом з невстановленими фізичними особами у період 2016 року із залученням суб’єктів підприємницької діяльності з ознаками фіктивності здійснювали переміщення сільськогосподарської продукції за межі території України, і в порушення Податкового кодексу України не сплатили в бюджет держави податок на прибуток в особливо великих розмірах на суму близько 10 млн грн.

У зв’язку з цим, на підставі ухвал слідчого судді Печерського районного суду м. Києва проведено 4 обшуки в портах, за результатами яких виявлено, оглянуто та з метою відшкодування завданих збитків державі накладено арешт на зернові культури обсягом більше 30 тис тонн на загальну суму понад 115 млн грн.

Досудове розслідування триває.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *