Зведені дані АТО – 24 грудня

На світлодарській дузі тривають масштабні бойові дії. Минула доба почалася з масштабного бойового зіткнення під Луганським, яке тривало безперервно 5 годин. Противник атакував за підтримки бронетехніки, мінометів і гармат, випустивши десятки снарядів і мін. Пізніше на цих рубежах відбулося ще 2 ворожих обстріли загальною тривалістю 4 години.

Зазнавши невдачі у спробах оволодіти новими позиціями сил АТО в лоб, окупанти намагаються промацати ґрунт для удару з флангу. Зокрема, потужні обстріли з боку ворога відбувся в Троїцькому та у Воздвиженці (колишній Красний Пахар). Противник активно застосовував важке озброєння (міномети і гармати), причому не по одному стволу, а цілими батареями. Також ворожа артилерія знову зачепила с. Миронівка.

Внаслідок агресивних дій окупантів у Світлодарську пошкоджено житловий будинок та поліцейський автомобіль.

Також з сьогоднішнього дня в районі проведення АТО відповідно до домовленості Тристоронньої контактної групи запроваджено «різдвяне перемир’я», яке передбачає повне припинення вогню безстроково.

Станом на 11 годину, противник цю домовленість порушив, здійснивши 4 обстріли на Луганському та Маріупольському напрямках.

Про це розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Луганський напрямок

Основні бойові дії розгорнулися після 17 години. Зокрема, у Новозванівці противник застосував гармати й міномети, а у Сизому – установку «Град». Ще один мінометний обстріл відбувся у Жовтому. Окрім цього, окупанти порушували режим тиші у Станиці Луганській, Лобачевому, Новоолександрівці.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів, половина – з важкого озброєння. При цьому по наших позиціях випущено 15 мін, 35 артснарядів, 4 реактивних снаряда від «Граду».

Донецький напрямок

Окрім ділянки фронту Троїцьке – Новолуганське, активні бойові дії вчора велися і на інших рубежах. Противник активізувався по горлівському периметру, обстрілявши наші позиції у селищах-супутниках Торецька (Північному та Південному), а також у Верхньотрецькому та Новоселівці Другій.

Половина обстрілів велася з важкого озброєння. У Північному пошкоджено 2 житлових будинки.

В авдіївській промзоні відбулося 5 перестрілок між силами АТО й окупантами. Найпотужнішими були 4-а і 5-а, які відбулися, відповідно, вдень та ввечері, тривали загалом 7 годин, і супроводжувалися щільним мінометним вогнем: по наших позиціях за цей час було випущено близько 170 мін.

На позиції «Шахта Бутовка» вчора ввечері українські воїни пережили потужний тригодинний мінометний обстріл з боку Спартака. В Донецькому аеропорту вчора було спокійно.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів, зокрема 13 – з важкого озброєння, та 1 бойове зіткнення.

Маріупольський напрямок

Головною подією дня, як уже повідомлялося вчора, стало бойове зіткнення у Водяному, де сили АТО були атаковані ворожою ДРГ у складі 8 осіб. Бій тривав 20 хвилин.

Загалом обстановка залишається незмінно тривожною. На ділянці фронту Талаківка – Широкине, і вдень, і вночі тривають потужні мінометні й артилерійські обстріли. По наших позиціях випущено понад 120 боєприпасів відповідного калібру.

На інших рубежах – майже ідеальне перемир’я. 1 короткотривалий обстріл з боку противника відбувся під Докучаєвськом.

Після 19.30 противник згорнув активність і більше того дня наших військових не турбував.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів, зокрема 11 – з важкого озброєння, та 1 бойове зіткнення.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 1 військовослужбовець отримав поранення, ще 4 – отримали контузію.

Національна гвардія затримала жінку, що підозрюється у співпраці з бойовиками

Зловмисницю затримали на блокпосту при виїзді з Маріуполя. Під час перевірки документів встановлено, що жінка причетна до діяльності окупантів.

СБУ виявила п’ять схованок зі зброєю та боєприпасами в районі проведення АТО

Схованки знаходилися у лісопосадках та покинутих будівлях у селах Іванівка та Широкине Донецької області, Старобільську і селах Лиман та Муратове Луганської області.

Звідти вилучили 2 протитанкові гранатомети РПГ-26, мінометну міну, 8 гранатометних пострілів, 10 гранат, 1 кг пластиду та понад тисячу набоїв різного калібру.

По всій Україні тривають фінальні військові навчання 2016 року

На Житомирщині пройшли триденні збори десантників під керівництвом Командувача ВДВ ЗСУ генерал-лейтенанта Михайла Забродського. Представники вищих штабів та офіцери обмінювалися знаннями щодо новітніх зразків озброєння, тилового забезпечення та застосування систем зв’язку, артилерії й цивільно-військового співробітництва. Також військові здійснили навчальні стрільби та ознайомилися з новим спорядженням, яке незабаром надійде десантникам.

Тим часом миколаївські десантники завершили програму парашутних стрибків. В небо піднялися понад 500 військовослужбовців – близько половини з них здійснили стрибок з парашутом уперше.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *