Дике полювання: у Москві знайшли тіло генерала ФСБ РФ

У РФ продовжилася низка таємничих смертей силовиків і високопосадовців, яку вже назвали «Диким полюванням».  

Вчора, 25 грудня, за нез’ясованих обставин в Чорне море впав борт Ту-154 Міністерства оборони РФ, який прямував у Сирію, частину списку загиблих засекретили. Офіційні представники МО РФ і ФСБ РФ виключили теракт. Але у ЗМІ просочилась інформація, відповідно до якої теракт був санкціонований з Адміністрації президента Росії, а провели операцію люди Рамзана Кадирова. Повідомляють, що витік інформації спровокували ветерани ФСБ. Також підкреслюють, що в середовищі силовиків назріває розкол, і не всі готові йти по трупах своїх громадян і виконувати без заперечень вказівки на ліквідацію співвітчизників заради політичних інтриг. Напередодні також з’явилось повідомлення, що в Північній Осетії розбилася машина зі співробітниками ФСБ, всі п’ятеро загинули.

Сьогодні, 26 грудня, ЗМІ повідомили, що начальника управління апарату президента «Роснафти» генерала Олега Єровінкіна знайшли мертвим в Москві у власному автомобілі.

Довідка: Олег Єровінкін з 1976 року служив в органах КДБ СРСР. На початку 90-х  перейшов на роботу в адміністрацію президента Єльцина, а в 1994-му його призначили заступником начальника відділу контролю за захистом державних секретів Управління кадрів АП. Після цього Єровінкін працював начальником відділу по роботі із секретними документами і захисту державної таємниці Управління інформаційного та документаційного забезпечення президента РФ. З 2008 року він керував секретаріатом заступника голови уряду РФ Ігоря Сєчіна. А в 2012-му році слідом на Сєчіним пішов на роботу в «Роснафту».

Нагадуємо, що у січні 2016 р. міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm склала список всіх таємничих смертей російських генералів. Дані наклали на шкалу подій і воєнних конфліктів, починаючи з 1991-го до 2016 року. Інфографіка зафіксувала, що спалахи замовних вбивств і таємничих смертей російських генералів припадають на роки закінчення воєнних конфліктів, ініційованих Кремлем у сусідніх державах. Докладніше читайте у матеріалі: Похоронний марш російських генералів (Статистика й інфографіка).

Матеріал підготував  Andrew Lysytskiy спеціально для InformNapalm.

Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org. При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.
(Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 )

Хочете оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm? — підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер.

Закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах. Винесення матеріалів розслідувань в публічну площину здатне переломити хід інформаційного та бойового протистояння.  

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *