На Луганщині відновлюється система електромереж У наслідок військової …

На Луганщині відновлюється система електромереж

У наслідок військової агресії проти нашої країни електро- та газомережі області піддалися значним руйнуванням і ушкодженням.
Луганщина опинилася на енергетичному острові з єдиним джерелом електропостачання – Луганською ТЕС та однією вцілілою, яка повністю розташована на території, підконтрольній українській владі, магістральною ВЛ 220 кВ «ЛуТЕС – Лисичанська».
Тому, забезпечення стабільного енерго- та газопостачання, особливо в періоди температурних максимумів/мінімумів, – є пріоритетною задачею обласної влади.
До Дня енергетика відбувся успішний запуск нової лінії електропередач до Станиці Луганській. Будівництво відтпайки від ПЛ-35 кВ «Плотина-Комишне» на підстанцію «Станично-Луганська» здійснювалося протягом всього 2016 року. Загальна довжина траси побудованої лінії трохи більше 13 км, встановлено більше ніж 100 опор. Крім районного центру, підключений ще ряд населених пунктів, які раніше отримували енергопостачання з тимчасово окупованої території області, з загальною кількістю населення 49 тисяч осіб і 12538 абонентів.
Нова лінія електропередач дозволить усунути залежність даного району від поставок електроенергії з непідконтрольних українській владі територій області і забезпечити безперебійну подачу електроенергії з контрольованої території Луганщини.
Також, у цьому році відновлювалися такі магістральні лінії електропостачання: у травні-липні виконано ремонт ВЛ 220 кВ «Луганська ТЕС – Лисичанська», у червні – липні відновлено ВЛ 220 кВ «Луганська ТЕС – Михайлівка 2,3», «Михайлівка – Ювійлейна», «Михайлівка – Лисичаська». У результаті суттєво підвищилася надійність енергозбереження області.
З метою приєднання області до Об’єднаної енергетичної системи України ведуться роботи щодо будівництва ПС 500 кВ «Кремінська» з заходами ВЛ 500 кВ «Донбаська – Донська» та ВЛ 220 кВ «Кремінська – Ювілейна». На цей час підготовлено ТЕО проекту, яке сьогодні знаходиться на експертизі. У першому півріччі 2017 року заплановано проведення тендерних процедур щодо закупівлі необхідного обладнання. Орієнтовний термін вводу підстанції та ліній електропостачання до експлуатації перший квартал 2018 року.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *