Серця луганчан рятують столичні кардіохірурги 26 грудня 2016 року фахівці …

Серця луганчан рятують столичні кардіохірурги

26 грудня 2016 року фахівці Інституту серця МОЗ України прооперували перших хворих у щойно створеній катетерній лабораторії для надання ендоваскулярної кардіохірургічної допомоги хворим з ішемічною хворобою серця і гострим інфарктом міокарда на базі кардіологічного відділення Сєвєродонецької міської багатопрофільної.
Вартісні процедури коронографії та стентування для хворих з усієї області будуть безкоштовними – фінансування передбачене обласною та міською програмами.
З початку проведення АТО в Луганській області кардіохірургічна допомога не надавалася у зв’язку з відсутністю третього рівня медицини.
Відкриття лабораторії стало можливим завдяки державно-приватному партнерству Луганської облдержадміністрації, управління охорони здоров’я Сєвєродонецької міськради та Інституту серця МОЗ України.
«Сьогодні в області фіксується близько 1000 інфарктів щороку, які призводять до летальних наслідків у 30 % випадків. Тому потреба у кардіохірургії була для нас дуже актуальною», – зазначив Юрій Гарбуз, коментуючи подію.
Очільник області також зауважив, що в умовах відсутності третього рівня надання медичних послуг відкриття кардіохірургічної лабораторії є безперечно проривом. «З Борисом Михайловичем Тодуровим – людиною, якій я двічі довіряв оперувати своє серце, – ми йшли до цього декілька місяців. Завдяки координації зусиль області, міста та Інституту серця кардіологічні хворі отримають шанс на повноцінне життя. І дуже важливо, що вартісні процедури коронографії та стентування будуть для людей безкоштовними», – наголосив Юрій Гарбуз.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *