Юрій Луценко: стосовно Януковича слідство, і суд буде швидким і справедливим
 


Генеральний прокурор Юрій Луценко, перебуваючи з робочою поїздкою у Донецькій області, нагадав, що екс-президент В. Янукович звинувачується у скоєнні особливо тяжких злочинів (державна зрада, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).
 


«Чекаю з нетерпінням рішення Печерського районного суду про дозвіл на початок спеціального досудового розслідування», – зазначив Юрій Луценко.



«Враховуючи, що у найближчі місяці Янукович отримає матеріали досудового слідства на руки для вивчення, а далі розпочнеться судовий процес. Планую, що це відбудеться в першому кварталі наступного року 2017 року»,- підкреслив Генеральний прокурор.
 


Рішення суду про заочне засудження буде означати, що буде конфіскована власність Януковича: від "Межигір’я" до вкрадених грошей – все буде конфісковано, якщо суд прийме обвинувальний вирок».


Крім того, Юрій Луценко запевнив, що «все слідство відбувається у відповідності до українського чинного законодавства».



«Впевнений, що суд прийме об’єктивне рішення щодо ймовірної зради батьківщини екс-Президентом України. Одним із свідків, який дав надзвичайно важливі покази є колишній депутат Держаної Думи Російської Федерації, котрий давав покази про вплив підписаного листа до Путіна ввести війська в Україну на рішення Державної Думи про використання Збройних Сил Російської Федерації за кордоном. Ми отримали ці покази і вони будуть обов’язково покладені в основу майбутнього звинувачення. І слідство, і суд буде швидким і справедливим», – підсумував Юрій Луценко.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *