Держприкордонслужба активізує заходи в пунктах пропуску в період Новорічних та Різдвяних свят

У зв’язку з Новорічними та Різдвяними святами, під час яких громадяни інтенсивно перетинають державний кордон та лінію розмежування в районі проведення АТО з метою туризму, а також відвідування рідних і близьких, вирішення соціально-побутових потреб тощо, спостерігається значне збільшення пасажиро-транспортного потоку, активність якого фіксується як на виїзд, так і на в'їзд.

Завдання прикордонників – в межах компетенції забезпечити усім подорожуючим максимально комфортні умови перетину кордону в період Новорічних та Різдвяних свят. З цією метою прикордонна служба ініціювала низку заходів по взаємодії із органами місцевого самоврядування та Національною поліцією, командири загонів уточнили завдання командирам відділів прикордонної служби.

В період святкових днів особлива увага буде приділена функціонуванню контрольних пунктів в'їзду-виїзду, що розташовані на лінії розмежування в районі проведення АТО. У зв’язку із можливим погіршення погодних умов Держприкордонслужба у взаємодії з військово-цивільними адміністраціями ініціювали безперебійну роботу пунктів обігріву. На цей час Державною службою надзвичайних ситуацій пунктами обігріву вже обладнані КПВВ «Майорське», «Мар’їнка», «Новотроїцьке» та «Гнутове». Там цілодобово чергують співробітники ДСНС,  громадянам  надаються гарячі напої, теплі речі та ковдри. Крім того, на сьогоднішній день відбувається активна співпраця з громадськими організаціями, завдяки яким було організовано чергування медичних працівників.

Варто зазначити, що на Новорічні та Різдвяні свята всі КПВВ в районі проведення АТО працюватимуть в штатному режимі. Обмеження може бути застосоване лише у разі загострення ситуації та загрози життю людей.

Разом із посиленням заходів контролю, забезпеченням належного функціонування всіх пунктів пропуску та КПВВ увага звертатиметься і на дотримання персоналом відомчих стандартів культури прикордонного контролю, а також законності та дисципліни, культури поведінки та ввічливого ставлення до осіб, які перетинають кордон (адміністративну межу, лінію розмежування), негайного та об‘єктивного реагування на їх звернення, заяви, скарги, недопущення конфліктних і нестандартних ситуацій.

Державна прикордонна служба України звертається до усіх громадян, які перетинають через держаний кордон України, ретельно та завчасно готуватися до своїх подорожей, з обов’язковим врахуванням погодних умов. У разі виникнення запитань під час перетину кордону в пунктах пропуску, звертайтесь до співробітників Держприкордонслужби, які завжди нададуть вам необхідну консультацію та допомогу. Також цілодобово діє телефон гарячої лінії Держприкордонслужби за номером (044) 527-63-63.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *