Реальні історії війни. Театр Переселенця: психологія чи мистецтво?

Слов'янськ. Під час вистави діти та військовослужбовці поділилися з глядачами своїми відвертими та глибокими монологами. Підлітки розповідали реальні, невигадані історії про те, що вони пережили під час військових дій в їх місті, про свою любов до рідного краю, перше кохання, про свої думки і плани на майбутнє. Своєю чергою, у відвертої атмосфері, офіцери розповіли цікаві та особисті історії свого життя.
На Донеччині, у місті Слов’янську, в рамках проекту «Діти та військові» відбулася документальна вистава київського Театру Переселенця.
Як розповів один із авторів вистави, військовий психолог Олексій Карачинський, метою нового проекту є налагодження діалогу між мирними мешканцями Донбасу та українськими військовослужбовцями.
Документальна вистава Театру Переселенця в рамках проекту «Діти та військові» здійснюється за підтримки посольства Канади в Україні та Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив.
Автори проекту – провідний український драматург Наталія Ворожбит та відомий німецький режисер Георг Жено. Вистава створена художнім керівником Театру Переселенця, режисером Георгом Жено, режисером Аліком Сардаряном та військовим психологом Олексієм Карачинським.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *