У Першій Львівській медіатеці триває Різдвяна виставка робіт особливої молоді

У Першій Львівській медіатеці 27 грудня 2016 року відкрилася Різдвяна виставка робіт особливої молоді, якою опікується БФ «Карітас-Львів УГКЦ».

На ній представлені унікальні ікони на склі та вітражні різдвяні ангелики, над якими впродовж чотирьох місяців працювали користувачі Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами Карітасу Львова в рамках проекту «Створюймо зміни разом – творчі та відкриті» за підтримки Карітасу Регенсбурга (Німеччина).

Художник Олена Башкіна, яка вчила особливу молодь писати ікони на склі, зазначає, що вони надзвичайно творчі і талановиті, але потребують індивідуального підходу і теплого, люблячого ставлення. Вони відкриваються, коли довіряють, працювати з ними легко і приємно. Мисткиня Наталя Гайдаш допомагала молоді з особливими потребами творити вітражних ангеликів. Керівник Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами Марія Чучман наголошує: «У нашої особливої молоді можна повчитися, як пізнавати світ, любити його і по-своєму презентувати».

Виставка робіт триватиме до 10 січня. Організатори запрошують відвідати її і отримати натхнення для подальшого розвитку своїх, можливо, ще не виявлених талантів.

Прес-служба БФ «Карітас-Львів УГКЦ»

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *