Нерухомість збагатила бюджет Донеччини удвічі більше, ніж торік

За період січень-листопад 2016 року місцеві бюджети Донецької області отримали понад 33 млн грн від власників нерухомості, що удвічі перевищує минулорічні показники.

Майже 85% від загальної суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки  перерахували платники-юридичні особи, натомість частка фізичних осіб-власників нерухомості становить лише 15%.

На Донеччині  зареєстровано 1912 юридичних осіб, що є власниками більше 9 тис. об’єктів нерухомості. Задекларована ними сума податку складає 38,9 млн грн, що на 16,2 млн грн більше у порівнянні з показниками 2015 року.

Щодо фізичних осіб – власників нерухомого майна, то в порівнянні з  відповідним періодом минулого року надходження зросли у шість разів, та досягли відмітки у майже 4,5 млн гривень.

Збільшення надходжень з податку на нерухомість є результатом  плідної співпраці органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та фахівців фіскальних органів Донеччини, які на належному рівні забезпечують інформування власників нерухомості про обов’язок сплати податку та його якісне адміністрування.

Лідируючі позиції зі сплати податку займають власники нерухомості м. Маріуполь (11,4 млн грн), Бахмутського району (6,3 млн грн) та Слов’янського району (4,2 млн грн) Донецької області.

З більш детальною інформацією щодо правильності визначення платників податку на нерухомість та механізму нарахування зазначеного податку можна ознайомитись за посиланням http://dn.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/264946.html.

ГУ ДФС у Донецькій області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *