В облдержадміністрації обговорили питання щодо формування госпітальних …

В облдержадміністрації обговорили питання щодо формування госпітальних округів на Луганщині

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Роман Власенко провів нараду, присвячену формуванню госпітальних округів на території Луганської області.
У роботі наради взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, в.о. директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольга Рибалка, начальник управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації облдержадміністрації Вадим Лазніков, радник голови облдержадміністрації на громадських засадах з правових питань та децентралізації Сергій Тихоновський та директор Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ігор Агібалов.
Вперше питання щодо організації роботи лікувальних закладів міст та районів області у складі госпітальних округів порушив очільник області Юрій Гарбуз.
Після його звернення до Міністерства охорони здоров’я України до області у липні цього року завітали спеціалісти Державної установи «Український інститут стратегічних досліджень Міністерства охорони здоров’я України», які відвідали низку міських та районних лікарень області. Вони проаналізували матеріально-технічний стан медичних закладів, їх кадровий потенціал та орієнтовні маршрути пацієнтів між лікарнями області.
Під час наради було зазначено, що спеціалісти МОЗ України висловили свою позицію, щодо спроможності низки лікувальних закладів міст та районів області (наприклад, Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Старобільського, Біловодського та інших районів) після укріплення їх матеріально-технічної бази виконувати функції лікарень інтенсивного лікування I та II рівня на території створених у майбутньому госпітальних округів.
З урахуванням цих висновків учасники наради підготували пропозиції облдержадміністрації на адресу Міністерства охорони здоров’я України з цього питання.
Нагадаємо, що у поточному році з метою укріплення матеріально-технічної бази міських та районних лікарень області за підсумками 9 місяців було освоєно 30 млн грн.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *