Президент відкрив два відбудовані мости на Донеччині




Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області взяв участь у церемонії відкриття відбудованих мостів через річки Казенний Торець та Сіверський Донець.

«Простим і зрозумілим проявом відновлення країни є відкриття двох відбудованих мостів через дві річки Донбасу – Сіверський Донець та Казенний Торець.  Третій, телевізійний міст, дозволить нам зараз приєднатися  до цієї урочистої церемонії.  Ця подія – добрий знак для всієї України, і для регіону – особливо», – сказав Петро Порошенко.

Під час телемосту Глава держави заслухав доповіді з місць щодо готовності мостів та віддав наказ їх відкрити.

«На окупованій території побачили, що це є наш перший пріоритет – відбудова звільненого Донбасу, створення нормальних умов для життя людей, зведення мостів, зведення будівель, шкіл, дитячих садків, відновлення будівель, де мешкають люди», – наголосив Президент.

За його словами, це той пріоритет, який зараз демонструє український Уряд, український парламент, український Президент.

Відновлення мосту через річку Сіверський Донець поблизу села Закітне було розпочато 26 вересня 2016 року. З Державного фонду регіонального розвитку на відповідні роботи було спрямовано 36 млн грн., з обласного бюджету – 4 млн грн.

Договір на виконання робіт із будівництва мосту через річку Казенний Торець поблизу села Семенівка було укладено 12 вересня 2016 року. Міст було зруйновано внаслідок вибуху та руйнування прогонових будов і опор, що унеможливило рух транспортних засобів і пішоходів. Впродовж останніх двох років проїзд автотранспорту з обмеженням руху транспортних засобів загальною вагою до 10 тонн здійснювався понтонним мостом.

Будівельні роботи фінансувались за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, з якого було виділено 33,5 млн грн. та коштів з обласного бюджету – 3,7 млн грн.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *