Колядницька традиція у Харкові відновлюється!

Щороку Харківська крайова організація Спілки Української Молоді зустрічає Різдво колядками, віншуваннями, традиційними Вертепними дійствами. Не стали винятком і Різдвяні свята 2017 року — сумівський колядницький гурт весело і натхненно сповіщав про народження Спасителя харків`янам на вулицях і площах міста, в людних місцях, переходах і станціях метро.

Городяни привітливо зустрічали колядників і щедро їх винагороджали! Дуже радісно стає від того, що нарешті наша слобідська різдвяна традиція повертається з небуття, щириться і набуває нових смислів у сучасному житті Харкова.

Серед місць виступів колядницького гурту харківського СУМу є площа Свободи. Багато харків`ян і гостей міста приходить сюди з дітьми відпочити і розважитися. І саме на цій площі сумівці не марнують нагоди ознайомити городян з традиційним для нашого краю Вертепним дійством, яке було реконструйовано за списками ХVIII ст. Цього року старосвітський Вертеп, колядки і віншування були в особливій пошані глядачів! А з яким захопленням дійство сприймали звичні харківські діти, тікаючи до нашого гурту від набридливих дідів морозів і снігурок!

Очевидно час бере своє — Харків повертається до своїх природніх, українських коренів!

Христос народився! Славімо його!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *