Президент України закликав Парламент Фінляндії визнати Голодомор геноцидом українського народу




В рамках офіційного візиту до Фінляндії Президент України провів зустріч зі Спікером Едускунти (Парламенту) Фінляндії Марією Лохелою.

Глава держави подякував парламентарям Фінляндії за тверду позицію на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Співрозмовники обговорили безпекову ситуацію на Донбасі внаслідок російської агресії. Президент України подякував за послідовну підтримку Едускунтою збереження санкційного режиму проти Росії.

Глава держави привернув увагу пані Лохели до брутального порушення прав людини на тимчасово непідконтрольних Україні територіях, а також закликав сприяти зусиллям України у звільненні українців із російських в’язниць та полону на Донбасі.

Президент також звернувся до Парламенту Фінляндії із закликом прийняти рішення про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Президент відзначив активну роботу делегацій Едускунти в Парламентських асамблеях ОБСЄ та Ради Європи на підтримку позиції України.

Глава держави наголосив на готовності України й надалі розвивати активний діалог з Фінляндією, зокрема й на парламентському рівні. «Маю велику надію, що нещодавно сформована в Едускунті міжфракційна Група дружби з Україною сприятиме активізації парламентської взаємодії між нашими державами», – наголосив Петро Порошенко.

ф

Офіційний візит Президента до Фінляндської Республіки

24 Січня 2017 – 15:54



















































































































































































ф

Офіційний візит Президента до Фінляндської Республіки

24 Січня 2017 – 15:54












































Президент Петро Порошенко під час офіційного візиту до Фінляндії йде вулицями Гельсінкі у супроводі фінляндського колеги Саулі Нііністьо, 24 січня 2017 року

© Фото Миколи Лазаренка











































































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *