За клопотанням прокуратури Луганської області взято під варту керівників Луганського обласного Управління лісового та мисливського господарства, які заподіяли державі збитки на суму понад 5 млн грн

За клопотанням слідчих прокуратури Луганської області під час проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні взято під варту начальника Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства та директора Державного підприємства «Сєверодонецьке лісомисливське господарство» за вчинення ними кримінальних правопорушень, передбачених ст. 246 (незаконна порубка лісу) та ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України із можливістю внесення застави.

Нагадаємо, що вищевказані службові особи, виходячи за межі наданих їм прав та повноважень, в порушення Закону України «Про природно заповідний фонд України», протягом 2013-2015 років організували та здійснили незаконну порубку 15 653 дерев на території заповідного урочища «Шамраєва дача», чим завдали шкоду державі у розмірі понад 5 млн гривень.

В ході проведення досудового розслідування прокуратурою Луганщини перевіряється причетність інших керівників лісогосподарських підприємств Луганської області до вчинення аналогічних злочинів.

Довідково: санкція ст. 246 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк; санкція ч. 3 ст. 365 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

За матеріалами прес-служби прокуратури Луганської області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *