Україна і питання Криму залишається серед пріоритетів для нової Адміністрації США – зустріч Президента України та Віце-президента США




У рамках робочого візиту до Німеччини, Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Віце-президентом США Майком Пенсом.

За підсумками зустрічі Глава Української держави повідомив, що Україна залишається одним із пріоритетів у політиці нової Адміністрації США.

«Ще раз отриманий потужний сигнал про те, що США є з Україною, що для нової Адміністрації США – Україна знаходиться серед перших пріоритетів. Питання Криму і рішуча боротьба за звільнення Криму також залишається серед пріоритетів», – підкреслив Петро Порошенко під час спілкування зі ЗМІ.

Глава держави наголосив, що зустріч з Віце-президентом США тривала майже вдвічі довше запланованого часу. Петро Порошенко та Майк Пенс детально обговорили координацію дій щодо ситуації на Сході України та російської окупації територій на Донбасі, а також координацію ефективних кроків і формування українського порядку денного щодо переговорів з РФ.

«Був приємно вражений дуже доброю поінформованістю Віце-президента США про деталі процесу, який відбувається», – зазначив Глава держави.

Президент України також запросив Віце-президента США відвідати Україну з візитом.

Глава Української держави зазначив, що його зустрічі в рамках Мюнхенської конференції з питань безпеки підтвердили потужну солідарність з Україною.

«Дуже важливо, що сьогодні і вчора Україна залишалася серед перших і головних тем на безпековій конференції. І ми отримали чергове підтвердження потужної світової солідарності з Україною, допомагаючи нам під час російської агресії», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент ще раз наголосив, що вирішення жодних питань за спиною України не планується і не буде.

ф

Участь Президента у 53-й Мюнхенській конференції з питань безпеки

17 Лютого 2017 – 19:48

































































ф

Участь Президента у 53-й Мюнхенській конференції з питань безпеки

17 Лютого 2017 – 19:48











































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *