Ідентифіковані розвідники-хвальки 17-ї ОМСБр, які воювали на Донбасі

«На хвалька ножа не треба…» —  ідентифіковано путінських хвальків-розвідників, які воювали на сході України.

В OSINT-розслідуваннях міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm (IN), орієнтованих на збір і оприлюднення фактів російської агресії проти України, поряд з мотострілками, артилеристами, танкістами й зенітниками часто фігурують розвідники. Це підрозділи, групи чи окремі військовослужбовці бригад спеціального призначення ГРУ Генерального штабу ЗС РФ: 22-а ОБрСпП (в/ч 11659, п. Степной, Ростовська область), 10-а ОБрСпП (в/ч 51532, Краснодарський край, с. Молькіно),  3-я ОБрСпП (в/ч 21208, м. Тольятті), 346-а ОБрСпП (в/ч 31681, Кабардино-Балкарія, м. Прохладний), 24-а ОБрСпП (в/ч 55433, Новосибірська область м. Бердськ), 14-а ОБрСпП (в/ч 74854, м. Хабаровськ). Також військові розвідники зі складу підрозділів мотострілецьких бригад та інших з’єднань сухопутних військ російської армії: 17-а ОМСБр (в/ч 65384, Шалі, Чечня), 18-а ОМСБр (в/ч 27777, Ханкала / Калинівська, Чечня),  7-а ОТБр (в/ч 89547 Чебаркуль, Челябінська область)7-а в/база (в/ч 09332, Грузія, м. Гудаута, окупована Абхазія) і т. д. Понад це, за нашими спостереженнями, російські «розвідоси» частіше від інших родів військ схильні до дурості: позування на камери, завантаження в соціальні мережі компрометуючих фотографій т. зв. українських відряджень, які часто ще й підкріплені цікавими коментарями.

Тиждень тому IN оприлюднив прізвища трьох російських військових розвідників із Чечні, що пройшли через «ростовсько-українське відрядження 2014», див. «Ідентифіковано розвідників 17-ї бригади ЗС РФ, які воювали на Донбасі«. За результатами дорозвідки та вивчення групових фотографій з альбому головного фігуранта нашого попереднього розслідування Р. Рагімова (123), вдалося встановити ще двох його товаришів по службі — М.Новікова і О. Малихіна, які влітку-восени 2014 року брали участь у бойових діях на сході України.

 

1. Микола Новіков

Дата народження 15.01.1989 р. Родом із м. Вілюйськ Республіки Саха (Якутія).

Строкову військову службу проходив у 2009–2010 рр. у роті охорони в/ч 14058 Повітряно-космічної оборони  ЗС РФ у Красноярському краї. З 2011 року донині — військовослужбовець-контрактник 17-ї ОМСБр, що дислокується у м. Шалі Чеченської республіки.

У соціальних мережах: VK (архів профілю, альбому, контактів)

 

 

За участь у боях на Донбасі указом президента РФ від 25 грудня 2014 року нагороджений медаллю «Суворова» №41822.

Медаль Суворова – державна нагорода Російської Федерації. Медаллю Суворова нагороджуються військовослужбовці за особисту мужність та хоробрість, проявлені при захисті Вітчизни і державних інтересів Російської Федерації в бойових діях на суші, при несенні бойової служби і бойового чергування, на навчаннях і маневрах, при несенні служби по охороні державного кордону Російської Федерації, а також за відмінні показники в бойовій підготовці та польовому вишколі.

Нагадуємо, що всі опубліковані раніше OSINT-розслідування IN, що ґрунтуються на доказах нагородження військовослужбовців ЗС РФ медалями й орденами за участь у бойових діях за межами Російської Федерації (Україна, Грузія, Сирія), структуровані в єдину базу даних і оформлені у вигляді інфо- та відеографіки, див. Нагородне тавро воєнних злочинців ЗС РФ. База даних та відеографіка.

 

Те, що державна нагорода, видана у грудні 2014 року, — саме за участь у війні проти України, зайвий раз підтверджує фотографія, яку завантажив М. Новіков у кінці липня 2014 року. Цікаві коментарі до неї, щоб зрозуміти не обов’язково знати якутську. Судячи з усього, фото зображує висування колони батальйонно-тактичної групи 17-ї бригади з базового табору російських сил вторгнення в Ростовській області – в сторону України.

2. Олександр Малихін

Дата народження: 05.12.1985 р. Родом із м. Ростов-на-Дону.

Військовослужбовець-контрактник 17-ї ОМСБр, що дислокується у м. Шалі Чеченської республіки.

У соціальних мережах: VK (архів профілюальбому, контактів)

 

 

 

 

О. Малихіна впізнали на груповій фотографії з альбому Р. Рагімова, на якій виявлено також інших військовослужбовців 17-ї ОМСБр — М. Новіков і В. Мезін.

  • Склад і озброєння 17-ї ОМСБр

    17-а окрема гвардійська мотострілецька, в/ч 65384 (Шалі, Чеченська Республіка)

    Склад: управління, 1-й мотострілецький батальйон, 2-й мотострілецький батальйон, 3-й мотострілецький батальйон, батальйон СпП, стрілецька рота (снайперів), танковий батальйон, 1-й гаубичний самохідно-артилерійський дивізіон, 2-й гаубичний самохідно-артилерійський дивізіон, реактивний артилерійський дивізіон, протитанковий артилерійський дивізіон, зенітний ракетний дивізіон, зенітний ракетно-артилерійський дивізіон, розвідувальний батальйон, рота БПЛА, інженерно-саперний батальйон, рота РХБЗ, батальйон управління (зв’язку), рота РЕБ, батарея управління і артилерійської розвідки (начальника артилерії), взвод управління і радіолокаційної розвідки (начальника протиповітряної оборони), взвод управління (начальника розвідувального відділу), ремонтно-відновлювальний батальйон, батальйон матеріального забезпечення, комендантська рота, медична рота, взвод інструкторів, взвод тренажерів, полігон, оркестр.

    Озброєння: 40 од. Т-72Б3, 1 од. Т-72БК, 159 од. БТ-ЛБМ 6МБ і БТ-ЛБ ВМК, 6 од. ГАЗ-233014 СТС ”Тигр”, 18 од. БМ-21 «Град» і 2Б26 «Град», 36 од. 152-мм самохідних гаубиць 2С19 «Мста-С», 18 од. 120-мм мінометів 2С12 «Сани», 12 од. 100-мм гармат МТ-12 «Рапіра», 12 од. самохідних ПТРК 9П149 «Штурм-С», 11 од. БТР-80, 4 од. БРДМ-2, 12 од. БМ 9А33БМ2(3) «Оса», 6 од. БМ 9А34(35) «Стріла-10», 6 од. ЗСУ 2С6М «Тунгуска», 27 од. ПЗРК 9К38 «Ігла».

    Джерело: milkavkaz.net

17-а ОМСБр фігурує в 14 епізодах розслідувань InformNapalm, переважно у розслідуваннях, пов’язаних з фактами вторгнення й участі у боях на Донбасі влітку-восени 2014 року. Та є докази, що й пізніше контрактники цієї бригади брали участь у війні на Донбасі:

Бази даних з інформацією про кадрових російських військовослужбовців, докази їхньої участі у бойових діях в Україні у складі російсько-терористичних сил доступні за постійним посиланням: https://informnapalm.org/database.

 

Матеріал до публікації підготовлено на основі власного OSINT-розслідування. Автор Іраклій Комахідзе 

Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org. При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.
(Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 )

Щоб оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm, підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер.

Закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах. Винесення матеріалів розслідувань в публічну площину здатне переломити хід інформаційного та бойового протистояння.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *