Як і обіцяв, сьогодні разом з експертами: директором компанії “Енергетичні …

Як і обіцяв, сьогодні разом з експертами: директором компанії “Енергетичні ресурси України” Андрієм Фаворовим, представником Української енергетичної біржі Олексієм Дубовським, президентом DiXi Group Оленою Павленко, координатором житлово-комунальних та енергетичних програм громадянської мережі “Опора” Тетяною Бойко та заступником директора Центру економічної стратегії Марією Репко обговорили цьогорічні завдання та шляхи реформування енергетичного сектору країни, а також механізми лібералізації енергетичного ринку.

Подолати енергозалежність, яка саме для того і створювалась, щоб у потрібні моменти використовувати її для тиску на Україну, – це надважливе стратегічне завдання. Нашим урядом були прийняті рішення щодо нарощування власного газовидобутку, потужностей гідро- і атомної енергетики, запровадженння енергоефективних підходів тощо. Все це уже дає перші результати.

Хотів би нагадати тим, хто сьогодні спекулює на цій темі, що ми ніколи не забували і про вугільну галузь. Наприкінці минулого року при підготовці бюджету ми заклали 1,8 млрд грн на реструктуризацію шахт, тож найближчим часом, відповідно до мого доручення, Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик презентує план модернізації шахт в країні. Сьогодні ми також обговорили ідею створення майданчику, на якому ми могли б мати публічні торги вугілля. Відповідну роботу в Уряді ми уже проводимо.

Те, що формувалось роками, не змінити швидко. Але ми послідовно йдемо вибраним шляхом, і ми досягнемо цілі, яку перед собою поставили.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *