Луганщина долучається до відзначення року Японії в Україні, – Юрій Гарбуз  …

Луганщина долучається до відзначення року Японії в Україні, – Юрій Гарбуз

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з Послом Японії в Україні Шигекі Сумі та координатором з питань надзвичайних ситуацій та стабілізації Міжнародної організації з міграції в Україні Естер Руїз де Азуа.
Вітаючи пана Посла на луганській землі, Юрій Гарбуз зазначив: «2017 рік – рік Японії в Україні – Луганщина відзначає разом з усією країною. Будуть проведені спортивні, мистецькі, просвітницькі заходи, які допоможуть нам краще пізнати культуру, історію, традиції країни Висхідного сонця».
Очільник області висловив вдячність пану Послу, Уряду Японії, міжнародним організаціям за допомогу у відновленні зруйнованої внаслідок воєнних дій інфраструктури області, за підтримку у цей нелегкий для України час і розуміння.
«Ми будемо й надалі підтримувати народ України у прагненні до об’єднання та відновлення територіальної цілісності», – запевнив присутніх Шигекі Сумі. «Ми виступаємо за інклюзивний підхід: незалежно від того, на який території ви знаходитесь – ви є громадянином України», – додав він.
У ході зустрічі сторонами були обговорені питання економічного розвитку області у контексті т.зв. «блокади», досвід реформування системи освіти, можливості обміну між учнями та студентами обох країн.
Шигекі Сумі подарував місту Сєвєродонецьку 20 сакур – національного символу Японії. По всій країні буде висаджено 2500 дерев на знак 25-річчя дипломатичних відносин України і Японії.
«Цвітіння сакури нагадуватиме нам про мудрість, підтримку і внесок Японії у відновлення Миру на нашій землі», – зауважив Юрій Гарбуз.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *