Глава європейського командування ЗС США закликав Конгрес надати Україні летальне оборонне озброєння

Глава європейського командування Збройних сил США, головком Об’єднаних ЗС НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті під час слухань у палаті представників Конгресу закликав надати Україні летальне оборонне озброєння. Цю інформацію повідомив Інтерфакс-Україна.

«Я особисто думаю, що ми маємо розглянути можливість постачання їм летального оборонного озброєння. Вони воюють з дуже смертоносним і жорстким супротивником. Це ставленики Росії, і Росія надає декому з них новітнє озброєння», — заявив Скапаротті.

Нагадуємо, що в кінці 2016 року українська делегація на засіданні ПАРЄ, а також на Парламентській асамблеї НАТО представила пакет доказів російської воєнної агресії проти України. Серед представлених матеріалів була доповідь міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm про сучасні типи озброєння, які Росія використовує проти України на Донбасі. У пакет представлених матеріалів входили також відеопрезентації:

Озброєння і техніка ЗС РФ на Донбасі

Підрозділи ЗС РФ, солдати й офіцери з яких воюють проти України

Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org. При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.
(Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 )

Щоб оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm, підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер.

Закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах. Винесення матеріалів розслідувань в публічну площину здатне переломити хід інформаційного та бойового протистояння.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *