На Дніпропетровщині за втручання прокуратури державі повернуто понад 94,5 % акцій авіаційної компанії «Дніпроавіа»

Завдяки принциповій позиції прокуратури області рішенням господарського суду Дніпропетровської області задоволено позов Фонду державного майна України про розірвання договору купівлі-продажу пакету акцій ПАТ «Дніпроавіа» та повернення їх державі.

Так, у серпні 2009 року між Фондом державного майна України та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір купівлі-продажу пакета акцій ВАТ «Авіаційна компанія «Дніпроавіа» кількістю майже 112 млн штук простих іменних акцій, що становить понад 94,5 % статутного капіталу номінальною вартістю майже 28 млн грн.

Проте, вказане товариство не виконало пункти договору та концепції післяприватизаційного розвитку ВАТ АК «Дніпроавіа» щодо передачі державі штучної злітнопосадкової смуги площею 2860 х 44 кв м, радіомаячної системи та земельних ділянок, на яких вони розташовані, для створення на їх базі державного підприємства, а також не сплатило суму інвестицій у розмірі 739 млн грн. У зв’язку з цим прокуратурою Дніпропетровської області здійснено вступ у справу на захист інтересів держави.

Наразі судом прийнято рішення про розірвання договору купівлі-продажу та повернення вказаних акцій державі.


За матеріалами прес-служби прокуратури Дніпропетровської області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *