Волейбольний клуб «Бахмут-ШВСМ» продовжує боротьбу за нагороди чемпіонату України (Вища ліга)

24-26 березня у Львові пройшов перший тур фінальної частини чемпіонату України з волейболу 2016-2017 років серед чоловіків (Вища ліга).

По завершенню попередніх семи турів національної першості, які тривали з жовтня 2016-го по березень 2017-го року, за розподіл підсумкових 1-4 місць боротьбу ведуть чотири колективи: «Бахмут-ШВСМ» (Бахмут), «Екодім» (Вінниця), «Булава» (Львів) і «Заваір» (Одеса).

Першим суперником наших волейболістів була команда «Екодім» – беззаперечний лідер Вищої ліги чемпіонату України, і зустріч завершилася переконливою перемогою вінничан з рахунком 0:3 (19:25, 10:25, 20:25).

Наступного дня представники Донецької області, підопічні Олександра Мирного, взяли ініціативу у свої руки і переграли одеський «Заваір» – 3:1 (25:23, 21:25, 25:22, 25:23).

У неділю ВК «Бахмут-ШВСМ» зустрічався із господарями майданчика – львівською «Булавою». Це був матч прямих конкурентів у боротьбі за «срібло» Вищої ліги та за можливість поборотися за місце в Суперлізі чемпіонату України. І, зважаючи на це, зустріч прогнозовано вийшла наднапруженою, де йшла боротьба за кожен м’яч.

У протистоянні зі львів’янами наша команда спочатку змогла виграти 27:25, потім здобула ще одну перемогу 25:20. У третій і четвертій партії «Булава» взяла гору – 25:23 і 25:15 відповідно. Не змогли волейболісти Донеччини переломити переможний хід суперників і в тай-брейку, поступившись з рахунком 11:15. Таким чином, протистояння «Булави» і «Бахмута» завершилося з рахунком 3:2 на користь господарів.

За результатами першого туру фінальної частини чемпіонату України (Вища ліга) упевнено лідирує «Екодім», маючи 3 перемоги та 11 очок. У інших колективів по одній перемозі, і за додатковими показниками вони розташувалися наступним чином: «Булава» – 5 очок, «Бахмут-ШВСМ» – 4 очки (співвідношення партій 5-7), «Заваір» – 4 очки (4-6).

Боротьбу за нагороди національної першості вищезазначена четвірка продовжить у другому (вирішальному) турі фінальної частини змагань, який пройде 7-9 квітня у Вінниці.

Управління з питань фізичної культури та спорту
Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *