Проблеми профорієнтації та працевлаштування населення вирішувались на засіданні Регіональної ради з питань професійної орієнтації населення

29 березня 2017 року відбулося засідання Регіональної ради з питань професійної орієнтації населення за участю представників Донецької обласної служби зайнятості та Донецької облдержадміністрації.

Особлива увага приділялась проблемам професійної орієнтації молоді та підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці. Було наголошено на необхідності якісного інформування цієї категорії населення щодо вибору професії,  наданні допомоги у складанні відео-резюме та формуванні банку відео-резюме, розвитку навичок самопрезентації, утворенні сприятливих умов для самоосвіти.

Окремо було винесено питання щодо формування підприємницької ініціативи та бізнес-мислення молоді з огляду на нові можливості та ресурси для їх розвитку -фандрайзингу, краудфандингу, онлайн-платформ для навчання підприємництву.

Для реалізації вищезазначених заходів службою зайнятості розроблені допоміжні матеріали – буклети, презентації, відеоролики для інформування молоді про світ професій, про способи самопрезентації, практичні керівництва, такі як конструктор резюме, телесуфлер.

У форматі діалогу були опрацьовані та прийняті відповідні рішення, спрямовані на виконання Плану заходів з реалізації Концепції державної системи професійної орієнтації населення протягом 2016-2018 років.  Особлива увага приділена організації заходів в рамках соціального партнерства щодо формування Кадрового резерву шляхом створення банку сучасних відео-резюме випускників  навчальних закладів.

Інформація підготовлена Донецьким обласним центром зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *