Освітяни Луганщини переймають європейський досвід у Литві Питання …

Освітяни Луганщини переймають європейський досвід у Литві

Питання реалізації наступного етапу міжнародного проекту «Допомога у сфері освіти регіонам Східної України, постраждалим від конфлікту: «На шляху до змін», який реалізується у загальноосвітніх школах Луганщини, обговорювалося сьогодні представниками Центру дітей та молоді Литви та управління державного центру позашкільної освіти на зустрічі з заступником голови Луганської облдержадміністрації Ольгою Лішик.

Проект фінансується Фондом Співробітництва по розвитку та підтримці демократії при Міністерстві Закордонних справ Литовської Республіки. Він спрямований на поширення у навчальних закладах регіону кращих освітніх практик, заснованих на європейських цінностях, обмін досвідом щодо удосконалення якості освітнього процесу.

У ході зустрічі було відзначено, що на цей час у рамках двохстороннього литовсько-українського проекту вже організовано освіто-пізнавальні поїздки до Литви делегації Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, педагогів та учнів трьох шкіл області. Також загальноосвітнім закладам надано матеріальну допомогу у вигляді підключення Wi-Fi та придбання інших необхідних приладів.

Місяць тому розпочався новий етап Міжнародного литовсько-українського проекту, який триватиме до квітня 2018 року. У зазначений період ще три нових школи отримують запрошення до участі в освітньо-пізнавальних подорожах до Литви.

Планується організація молодіжних обмінів, візит педагогів Луганщини, програми по підготовці тренерів, які після повернення мають провести навчальні тренінги для керівників та педагогічних працівників освітніх закладів.

Задля якісної реалізації проекту кандидати серед педагогів мають подолати два етапи – анкетування та співбесіду, після яких відбудеться остаточний відбір тренерів.

Упродовж підготовчого візиту організаторами проводяться зустрічі з педагогічними та учнівськими колективами навчальних закладів Рубіжного, Кремінної, Старобільська, Лисичанська, Горська, які можуть стати учасниками проекту «На шляху до змін – 2017».

Відвідають організатори і ті установи освіти, що вже отримали європейський досвід минулого разу. Це середня загальноосвітня школа № 5 міста Сєвєродонецька, Золотівська багатопрофільна гімназія Попаснянської районної ради, Станично-Луганська загальноосвітня школа №1 Станично-Луганського району.

Орієнтовними термінами чергового візиту освітян та молоді Луганщини до Литовської Республіки встановлено вересень-жовтень поточного року. А вже за місяць по завершенні подорожі планується почати проведення навчальних семінарів, підготовлених для освітян більш досвідченими тренерами.

Вважається, що цей проект має підтримати бажання педагогів та молоді в ініціюванні позитивних змін в освітньому середовищі Луганщини.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *