Завдяки безвізовому режиму більше українців зможуть приїхати на Мальту для вивчення англійської мови – Президент України




Президент Петро Порошенко під час державного візиту до Республіки Мальта провів переговори з Президентом Мальти пані Марі-Луїз Колейро-Прека.

Глава Української держави подякував за теплий прийом та гостинність, з яким організований перший в історії двосторонніх відносин державний візит Президента України до Мальти.

«Роль Мальти є надзвичайно важливою у відстоюванні незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України», – сказав Президент України та нагадав, що мальтійський міністр закордонних справ, на той час головуючий на Генеральній  Асамблеї ООН, першим привітав Україну 24 серпня 1991 року з незалежністю, а Мальта була однією з перших країн, яка визнала нашу незалежність і протягом всього часу твердо її підтримує. «Ми дуже дякуємо за це», – підкреслив Петро Порошенко.

«Мальтійське головування в ЄС було надзвичайно ефективним для України. Під час головування Мальти в ЄС, Європейський Парламент підтримав безвізовий режим з ЄС для громадян України, а Рада Європейського Союзу переконливо проголосувала за надання українцям можливості подорожувати без віз», – сказав Президент. «Завдяки безвізовому режиму більше українців зможуть приїхати на Мальту для вивчення англійської мови», – наголосив Петро Порошенко. Він також назвав це рішення «не просто можливостю вільно перетинати кордони, а й історичним поверненням України до Європи».

В свою чергу, Президент Мальти Колейро-Прека привітала рішення щодо надання безвізового режиму для України та підкреслила, що вона та її країна буде й надалі робити все можливе для покращення взаємодії між Україною та Європейським Союзом та чітко заявила про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Глава Української держави висловив вдячність Президенту Мальти за незмінну підтримку суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України, зокрема, у питанні санкцій політики щодо країни-агресора.

ф

Державний візит Президента України до Республіки Мальта

16 травня 2017 року – 12:47











































































































ф

Державний візит Президента України до Республіки Мальта

16 травня 2017 року – 12:47







































































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *