Коли останній російський солдат покине територію України, ми будемо готові переглянути це рішення – Президент про блокування російських онлайн-ресурсів




Президент Петро Порошенко наголосив, що три роки Україна живе в умовах гібридної війни і агресії з боку Росії, яка використовує найрізноманітніші засоби для дестабілізації ситуації як в нашій країні, так і в країнах Європи.

«Важливою для росіян частиною цієї війни є гібридна війна, яку проводять інформаційні війська РФ. Величезні пропагандистські бюджети викидаються для дестабілізації ситуації як всередині України, так і всередині Європи», – зазначив Петро Порошенко, відповідаючи на питання журналістів щодо рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», яким зокрема запроваджується блокування на території України деяких російських онлайн-ресурсів.

Президент повідомив, що відповідні українські структури будуть ретельно займатися імплементацією рішення. «Можу наголосити, що одразу після припинення російської агресії проти України, одразу ж коли останній російський солдат покине суверенну і незалежну територію України, ми будемо готові до перегляду цього рішення», – зауважив Петро Порошенко.

Президент нагадав, що подібна дискусія відбувалась і після ухвалення рішення про припинення трансляції російських пропагандистських телевізійних каналів. «Це було певними незручностями, але час довів, що ми все робимо правильно», – наголосив Глава держави. Він додав: «Зараз неможна відрізняти кібербезпеку і втручання Росії в демократичні процеси по всьому світу та пропагандистські зусилля, які Росія здійснює, використовуючи, в тому числі і російські соціальні мережі».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *