Міністерство інформаційної політики України презентувало проект стратегії …

Міністерство інформаційної політики України презентувало проект стратегії реінтеграції непідконтрольних територій Луганської і Донецької областей

Сьогодні, 17 травня, у Луганській облдержадміністрації відбулись громадські обговорення проекту «Інформаційної стратегії реінтеграції Донбасу», яку представив радник Міністра інформаційної політики України, директор Аналітичного центру «Фабрика думок – Донбас» Дмитро Ткачук.

У обговореннях взяли участь провідні експерти у сфері медіа-комунікацій: представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Луганській області Володимир Горобець, голова Луганської обласної філії концерну РРТ Віктор Дриндак, заступник директора з питань розвитку телебачення Луганської філії НСТУ Сергій Нощенко, а також журналісти та громадськість регіону.

За словами доповідача протягом трьох років проведення антитерористичної операції громадяни України на непідконтрольних українській владі території перебувають у закритому інформаційному просторі. Незаконні збройні формування повністю контролюють теле-, радіо- та друковані засоби масової інформації.

Бойовиками захоплено об’єкти інформаційної інфраструктури, а саме: телевізійні вежі, ретранслятори та кабельні мережі. Створено монополізовану, ієрархічну інформаційну систему, центральне місце якої займає антиукраїнська агітація та пропаганда діяльності незаконної влади.

В основу запропонованої Стратегії покладене завдання інформаційної реінтеграції тимчасово непідконтрольних території Луганської та Донецької областей шляхом нейтралізації і протидії інформаційному впливу, що несе загрозу національній безпеці України. А також через підвищення рівня української громадянської ідентичності та свідомості серед громадян України, які проживають у Донецькій та Луганській областях.

Стратегію розрахована на період до 2020 року і передбачає щорічний перегляд і актуалізацію.

Крім того, приділено особливу увагу посиленню взаємодії в інформаційній сфері між органами державної влади, що беруть участь у формуванні та реалізації державної політики щодо Луганської та Донецької областей, створення єдиного моніторингово-аналітичного координаційного центру на базі Міністерства інформаційної політики України з розробки та реалізації державної інформаційної політики Луганської та Донецької областей та залучення інститутів громадянського суспільства до розробки і реалізації заходів Стратегії.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *