З такою талановитою молоддю ми впевнені в нашому майбутньому, – Юрій …

З такою талановитою молоддю ми впевнені в нашому майбутньому, – Юрій Гарбуз

Наша область, незважаючи на сумні події останніх років, щедра на талановитих людей. І, що, напевно, найважливіше – на обдарованих дітей. Саме з ними сьогодні зустрівся голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

«У цей час важливо дотримуватися розумної стратегії розвитку навчальних закладів, молодіжного руху в області, – звертаючись до школярів, наголосив він. – Бо тільки ви згодом зможете довести до завершення всі ті напрями відбудови країни, регіону, свого міста, які все почали ми».

Присутні у залі засідань облдержадміністрації переможці Всеукраїнських і обласних етапів учнівських олімпіад, інших освітніх конкурсів не тільки отримали заслужені нагороди і цінні подарунки, але й скористалися можливістю поспілкуватися з очільником Луганщини, поставити за допомогою відкритого мікрофону будь-яке питання.

Звісно, діалог зі школярами відбувся у дружній атмосфері. Проте вистачало у ньому серйозних, як для підростаючого покоління, тем. Це визнав і сам Юрій Гарбуз, як тільки почув перше запитання учнів.

Молоді люди запитували про діяльності очільника області, безвізовий режим в країні, впевненість юнаків бути необхідними в обраній професії та важливість ролі вчителя у подальшому житті.

До речі, саме сьогодні, разом з лауреатами-учнями, нагороду від керманича області отримала і Світлана Бєлуха, директор авторської Лисичанської багатопрофільної гімназії, вчитель географії. Її педагогічний стаж становить 52 роки, управлінської діяльності – 47 років. Світлана Василівна є Почесним громадянином міста Лисичанськ, в її активі багато професійних відзнак. А у день 75-річного ювілею до них додалася ще одна – почесна відзнака «За розвиток регіону».

Зазначимо, що у 2017 році в шкільних олімпіадах взяли участь більше 56 тис. учнів 6-11-х класів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів регіону. 797 з них спробували свої здібності в обласних олімпіадах, які проводилися в Сєвєродонецьку та Старобільську з 18-ти предметів.

315 обдарованих учнів визнано переможцями і призерами обласних етапів. А 52 учні області стали учасниками Всеукраїнських етапів. Дев’ять з них підкорили інтелектуальний олімп – їх відзначали разом з наставниками-педагогами, які підготували талановитих молодих людей.

Нагородили і переможців обласної олімпіади з трудового навчання, обласного і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук (учасниками Всеукраїнського етапу стали 20 слухачів-членів МАН, 6 з них – призерами), інших Всеукраїнських турнірів.

Участь у вшануванні лауреатів «Луганщина інтелектуальна» взяв директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

«Вважаю, що подібні зустрічі з молоддю відтепер стануть регулярними, – наголосив очільник області. – Усвідомлюючи, що насамперед треба втілювати на Луганщині, впевнений, що саме з такою молоддю, яка вже в найближчому майбутньому прийме естафету подальшого розвитку області у батьків, все у нас буде добре!»

У свою чергу, учні висловили подяку Юрію Гарбузу за його активну підтримку освіти Луганщини та роботи обласної Малої академії наук учнівської молоді.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *