Держдеп США розкритикував заборону ВКонтакте, Однокласників і Яндекса в Україні

Державний департамент США зробив заяву щодо заборони в Україні російських сайтів, зокрема ВКонтакте, Яндекс та Однокласники. Як повідомляє Голос Америки, Держдеп розкритикував рішення української влади накласти санкції на російські сайти.

«Немає сумніву, що підконтрольні Росії мас-медіа намагаються підірвати західні ЗМІ за допомогою фейкових новин та фальшивої інформації, включно з Україною, де Росія використовує і інші методи, аби підірвати уряд в Києві. Тим не менш, свобода слова — ключовий елемент здорової демократії, яка прописана в Конституції України. Ми закликаємо український уряд знайти шляхи захистити свої національні інтереси таким чином, щоб це не підривало конституційні принципи», — цитує представника Держдепу Новое время.

За його словами, відомство, «постійно залучене в дискусії з урядом України про важливість підтримки свободи слова».

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій). У списку санкцій 1228 фізичних осіб і 468 юридичних осіб.

Санкції передбачають блокування доступу до сервісів Яндекс, 1С, Софтлайн Груп, Корпорації Парус і ще ряду інших російських IT-компаній. Також санкції торкнулися соціальних мереж ВКонтакте і Однокласники, а також сервісів Mail.ru.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *