Генеральний прокурор України Юрій Луценко провів зустріч з новопризначеними членами Ради прокурорів України

Генеральний прокурор України Юрій Луценко у четвер, 18 травня 2017 року, провів робочу зустріч з новопризначеними членами Ради прокурорів України. На зустрічі були присутні голова Ради прокурорів України М. Місюра, заступник голови Ради прокурорів України О. Несторова, секретар Ради прокурорів України Т. Коваленко та члени Ради прокурорів України А. Фоменко, І. Гойденко, С. Єлисєєв, Н. Лещик, В. Пронозюк, О. Санін, А. Сосонський, І. Гриценко. Також участь у зустрічі взяли керівники структурних підрозділів Генеральної прокуратури України.

Під час робочої зустрічі обговорювались питання організації діяльності Ради прокурорів України у взаємодії зі структурними підрозділами Генеральної прокуратури України.

Генеральний прокурор привітав із призначенням членів Ради прокурорів України та висловив переконання, що вони гідно будуть виконувати покладену на них місію – вирішення питань внутрішньої діяльності прокуратури. Серед основних завдань він назвав питання організаційного забезпечення прокуратури, зміцнення незалежності прокурорів та їх безпеки, правового та соціального захисту їх та членів їхніх сімей, організації впровадження заходів щодо забезпечення незалежності прокурорів, поліпшення стану організаційного забезпечення діяльності прокуратур та інші важливі питання, що безпосередньо не пов’язані з виконанням повноважень прокурорів.

Так, Юрій Луценко назвав неприпустимим будь-який політичний тиск при здійсненні прокурорами своїх повноважень і зазначив, що жодних табу для членів Ради прокурорів України немає. «Якщо ви вважаєте за необхідне змінити наші внутрішні стандарти, говоріть про це відверто», – закликав він.

Ще одним важливим повноваженням, яким наділені члени Ради прокурорів України, він назвав участь у призначенні та звільненні прокурорів з адміністративних посад.

Юрій Луценко запевнив у всілякому сприянні роботі Ради прокурорів України та повідомив, що з цією метою його наказом створено відділ із забезпечення діяльності органів прокурорського самоврядування.

Голова Ради прокурорів України М. Місюра повідомив, що члени Ради прокурорів налаштовані на активну роботу, ними вже вирішено ряд організаційних питань, визначено порядок дій.

Довідково: Серед 13 членів Ради прокурорів – 11 працівників прокуратури (2 – від Генеральної прокуратури України, 4 – від регіональних прокуратур, 5 – від місцевих прокуратур), призначених всеукраїнською конференцією прокурорів 26.04.2017, та 2 вчених, призначених з’їздом представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ 25.04.2017 року.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *