Партнерство центральних органів влади, місцевої влади та професійних …

Партнерство центральних органів влади, місцевої влади та професійних асоціацій є запорукою успішного культурного майбутнього, – Юрій Гарбуз

У рамках Міжнародного Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій», яке цими днями приймає Луганщина, відбулася зустріч очільника області Юрія Гарбуза та працівників закладів культури з заступником Міністра культури України Юрієм Рибачуком.

Вітаючи учасників події, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації визнав знаковість заходу на рівні усієї України.

Треба відзначити, що для участі у ньому понад 80 митців з 8 країн відправилися у різні куточки області, щоб безпосередньо провести низку творчих зустрічей-спілкувань – це відомі письменники, поети, художники, актори та інші діячі культури.

«Вражений, що, незважаючи на воєнні події, розвиток культури у вашій області є одним з найважливіших питань», – поділився першими враженнями від цієї масштабної у культурному житті Луганщини події заступник Міністра культури України Юрій Рибачук.

Протягом виступу ним були відзначені декілька пріоритетів роботи Міністерства щодо захисту і електронної реєстрації об’єктів культурної спадщини, встановлення мінімального рівня критеріїв якості культурних послуг, які влада має забезпечити громаді на містах тощо.

«Переконаний, що розвиток культури – питання стратегічного характеру, – наголосив Юрій Гарбуз. – Бо для збереження історичної спадщини ми повинні змінювати філософію не тільки у собі, але й в наших дітях, щоб у майбутньому не повторювати помилок сьогодення».

Начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліна Адамчук у своєму виступі зробила акцент на пріоритетних напрямах діяльності управління у 2016-2017 рр.

Далі працівники закладів культури, представники творчої інтелігенції області разом з головою «Асоціації працівників та аматорів сфери культури Луганської області «Український культурний простір Луганщини» Іриною Божич обговорили із заступником Міністра та керівником області можливі варіанти вирішення існуючих проблем, а також державну політику у цій сфері.

«Дякую всім, хто скористався сьогоднішньою унікальною можливістю і взяв участь у діалозі, бо саме у такій фаховій дискусії народжується істина, – підкреслив голова облдержадміністрації. – А партнерство центральних органів, місцевої влади та професійних асоціацій є запорукою нашого успішного культурного майбутнього! Хочу подякувати Юрію Рибачуку за державницький підхід, увагу, розуміння і підтримку, а представникам Асоціації – за активну позицію, актуалізацію важливих проблем розвитку культури. Це питання розвитку культури на селі, підтримки працівників і закладів культури у населених пунктах уздовж лінії розмежування, регуляції й допомоги гастрольної діяльності, розвитку кіномистецтва тощо».

Наприкінці заходу представники Міністерства культури України висловили подяку Юрію Гарбузу і Аліні Адамчук.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *