УГКЦ поминає жертв геноциду кримськотатарського народу

УГКЦ взяла участь у вечорі-реквієм у Києві до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Цього року виповнюється 73-ті роковини цієї трагічної події в історії України.

Від Української Греко-Католицької Церкви з благословення Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава на запрошення кримсько-татарських лідерів Мустафи Джемілєва та Рефата Чубарова участь у заході взяв о.Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ у сприянні єдності християн.

«Ми сьогодні разом з цілим кримсько-татарським народом в Україні з сумом згадуємо та поминаємо всіх жертв цього антилюдського злочину», – сказав священик у коментарі Департаменту інформації УГКЦ.

Під час свого виступу на вечорі-реквієм Президент України Петро Порошенко назвав примусове відселення радянською владою кримських татар з півострова в 1944 році злочином без строку давності. «Примусове відселення стало однією з найзлочинніших і найганебніших операцій тоталітарного режиму комуністичного Радянського Союзу. І Верховна Рада України цілком обґрунтовано визнала депортацію кримсько-татарського народу 1944 року геноцидом і проголосила 18 травня Днем пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Депортація – це злочин без строку давності.”, – цитує http://www.president.gov.ua/news/vistup-prezidenta-u-rekviyemi-na-vshanuvannya-pamyati-zhertv-41450 Петра Порошенка офіційне інтернет-представництво Президента.

 

Департамент інформації УГКЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *