17 травня відбувся круглий стіл на тему “Адаптація переселенців на Харківщині”

17 травня 2017 року відбувся круглий стіл на тему «Адаптація переселенців на Харківщині: роль комунікації в цьому процесі» та презентація книги «Знедолені? Нездоланні!»

Четвертий рік продовжується потік переселенців із тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та Криму. В Харківській області на сьогодні проживає близько 200 тис. переселенців. Ні влада, ні місцеві громади не були готові до таких випробувань. Та найважче самим переселенцям, які змушені починати своє життя з нуля. За даними опитувань, 70% переселенців не збираються повертатися, навіть якщо окуповані території будуть звільнені.

На заході обговорювалося багато актуальних питань: як покращити адаптацію переселенців у місцевих громадах; що потрібно зробити для вирішення системних проблем доступу ВПО до інформації, підвищення довіри до місцевих видань, інтернет-видань, телеканалів; як покращити комунікацію між переселенцями, владою, місцевими громадами і медіа.

Було багато емоцій. Учасники, серед яких була велика кількість ВПО, ділилися своїми переживаннями, успіхами і проблемами, з якими доводиться стикатися. Організації, що займаються допомогою людям, які опинилися в такій складній ситуації, в тому числі і Карітас Харків, розповіли про ті види допомоги, які вони надають і планують здійснювати.

Прозвучало багато слів подяки на адресу благодійних і громадських організацій Харкова від переселенців.

В круглому столі взяли участь близько 30 учасників, серед яких: ГО Українські Рубежі, Український фонд «Благополуччя дітей», Громадська ініціатива Станція Харків, Карітас Харків та інші представники організацій та переселенці.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *