Інститут суспільно-економічних досліджень надасть громадам Донеччини допомогу у розробці стратегій розвитку

26 травня у Донецькій ОДА відбулась зустріч представників управління з впровадження реформ та децентралізації з Київським інститутом суспільно-економічних досліджень (ІСЕД). Також у заході взяли участь представники новостворених громад Донецької області.

На зустрічі обговорили питання стратегії розвитку об`єднаних громад Донеччини, а також поділились досвідом проведення реформ децентралізації.

Директор Київського інституту суспільно-економічних досліджень  зазначив, що за дорученням голови Донецької  ОДА, Павла Жебрівського, ІСЕД приєднується до роботи зі створення об`єднаних громад, а також надасть допомогу у створенні економічних планів для ОТГ.

Представники інституту зазначили, що зацікавлені в тому, щоб люди правильно зрозуміли сенс реформ децентралізації. «Ми маємо міжнародний досвід, а також розуміємо як проходить процес об’єднання громад в Україні та на Донеччині. Але, якщо ми поєднаємо наші зусилля та знання, ми зможемо досягти тієї синергії, яка необхідна для створення самодостатніх та незалежних об’єднаних територіальних громад», –  наголосив директор  ІСЕД Віктор Михайлів.

У ході зустрічі начальник відділу з питань впровадження реформ та децентралізації Ірина Фролова розповіла, що деякі громади вже мають досвід  розробки стратегії розвитку, але, звісно, потребують допомоги спеціалістів. Керівники новостворених ОТГ поділилися з представниками ІСЕД своїм досвідом, визначили коло проблемних питань та зазначили, що вони зацікавлені в регіональному розвитку.

Представники  Київського інституту суспільно-економічних досліджень  підкреслили, що сьогоднішня зустріч – це тільки початок співробітництва з ДонОДА, надалі до роботи буде залучено представників громадськості та відповідних спеціалістів структурних підрозділів.

«Ми всі працюємо на майбутнє нової європейської Донеччини. Тому будь-яка допомога у створенні громад є дуже важливою для нас. Тільки об’єднавши зусилля ми зможемо збудувати нову модель розвитку Донецької області та України», – звернулась до присутніх Ірина Фролова.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *