31 травня відбудуться вибори нового складу РГК при НАБУ

У середу, 31 травня відбудеться інтернет-голосування за учасників конкурсу з обрання Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України (далі – РГК при НАБУ). У конкурсі візьмуть участь 56 представників від 35 громадських об’єднань.

Ознайомитися з повним списком кандидатів вже зараз можна на сайті Бюро.

Інтернет-голосування триватиме з 9:00 до 21:00 31 травня на сторінці Бюро. Віддати свій голос з члена нової Ради громконтролю можуть усі громадяни, які проживають на території України.

Наголошуємо, конкурс з обрання нового складу РРГ при НАБУ відбувається відкрито та з дотриманням вимог законодавства. Всього свої документи подали 73 особи, з яких до участі у конкурсі допущено 56 представників громадських організацій. Причини відмови кандидатам в участі у конкурсі є об’єктивними та обґрунтованими. Таким чином заяви окремих громадських організацій щодо буцімто непрозорості конкурсу не відповідають дійсності.

Нагадуємо, що порядок конкурсу з обрання членів РГК затверджено Указом Президента України від 15 травня 2015 року №272/2015.

Захист процесу голосування від зовнішнього втручання забезпечуватиме Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України, а моніторинг процесу голосування – ГО «Електронна демократія».

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *