ГПУ спільно з СБУ провели повторні обшуки в приміщенні Харківської міської ради

Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вчинення службовими особами Харківської міської ради кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

27 червня 2017 року в ході досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні, з метою перевірки та фіксації доказів, здобутих слідством, слідчими управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ спільно з працівниками СБУ проведено повторні обшуки в приміщенні Харківської міської ради, реєстраційній службі Харківського міського управління юстиції Харківськоі області, а також за юридичними адресами ряду житлового-будівельних кооперативів, яким виділялася значна кількість земельних ділянок, а також за місцем проживання членів та засновників даних ЖБК.

За результатами обшуків вилучено документи, які містять дані про незаконність виділення таких земельних ділянок, а також відомості про осіб, причетних до скоєння вказаного злочину.

Нагадаємо, у вказаному провадженні досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Харківської міської ради всупереч вимогам чинного законодавства, шляхом створення впродовж 2008-2014 років понад 90 обслуговуючих кооперативів, засновниками та учасниками яких були особи з їх близького оточення, сприяли їм у виготовленні відповідних правовстановлюючих документів та незаконно привласнили належні територіальній громаді м. Харкова земельні ділянки загальною площею понад 650 га вартістю більше 4,05 млрд грн, які обернули на свою та інших осіб користь.

Досудове розслідування триває.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *