Президент: Депутатська недоторканність – це анахронізм, якого треба позбутися




Президент Петро Порошенко переконаний, що народні обранці мають скасувати депутатську недоторканність. Відповідний законопроект вже готовий до розгляду і потребує лише підтримки та рішучості самих депутатів, наголосив Глава держави.

«Резонансні справи, рішучі кроки по боротьбі з корупцією, які зараз демонструє Генеральна прокуратура, Національне антикорупційне бюро, нагадують всім нам про такий анахронізм, як депутатська недоторканність. Відповідний мій проект змін до Конституції готовий. Вимагає він політичної волі від народних депутатів – раз і на завжди прирівняти себе в правах з громадянами України. Так само, як ми зняли недоторканність з суддів», – заявив Петро Порошенко під час виступу на урочистостях з нагоди Дня Конституції України.

Президент висловив сподівання, що депутати підтримають ці зміни до Основного Закону вже найближчим часом. «Ще раз наголошую, що я сподіваюся, що народні обранці в недалекому майбутньому ухвалять відповідні рішення, адже серед них, напевно, немає жодного, хто б не обіцяв скасування цієї недоторканності в своїх виборчих програмах», – сказав він.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *