Реалізація регіональної програми зі створення містобудівного кадастру …

Реалізація регіональної програми зі створення містобудівного кадастру Луганської області на контролі обласної влади

Сьогодні, 11 липня, відбулась апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, її апарату, територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, яку провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Про стан виконання заходів щодо створення містобудівного кадастру Луганської області на 2016-2018 роки під час заходу доповів заступник начальника управління-начальник відділу, в. о. начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Михайло Івасішин.

Він повідомив, що наприкінці 2015 року діє «Регіональна цільова програма зі створення містобудівного кадастру Луганській області на 2016-2018 роки», якою передбачено створення служб містобудівного кадастру місцевого (базового) рівня. Тому, при управлінні містобудування та архітектури ОДА такий відділ був створений.

Також в кінці 2015 року створені служби містобудівного кадастру в містах Сєвєродонецьку, Лисичанську, а також в Біловодському, Кремінському, Новопсковському, Старобільському, Станично-Луганському, Троїцькому районах.

Крім цього на Луганщині проведена інвентаризація містобудівної документації: генеральних планів, зонування території, детальних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації.

На сьогодні розроблені і затверджені 12 планів зонування населених пунктів і 28 детальних планів.

У стадії розробки перебувають 11 генеральних планів, 18 планів зонування та 13 детальних планів територій населених пунктів.

Варто зазначити, що у 2016 році прийняті програми розроблення та оновлення містобудівної документації у містах Сєвєродонецьку, Рубіжному та Лисичанську.

Також ведеться робота по створенню інформаційної бази містобудівного кадастру Луганській області, створені реєстри за наявністю земельних ділянок для будівництва багатоповерхового та індивідуального житла, об’єктів нерухомості і незавершеного будівництва, які можливо реконструювати і добудувати для забезпечення житлом громадян області, в тому числі учасників АТО і внутрішньо переміщених осіб.

У зв’язку з тим, що фінансування реалізації Програми в 2016 року не здійснювалося, управлінням містобудування та архітектури ОДА у тому ж році розроблено та направлено до Державного фонду регіонального розвитку проект «Регіональної цільової Програми зі створення містобудівного кадастру Луганській області на 2016-2018 роки» з метою фінансування даної програми з державного бюджету.

Даний інвестиційний проект на засіданнях комісії з оцінки відповідності інвестиційних програм і проектів вимог законодавства при Мінрегіоні був розглянутий без зауважень і визначено проектом розпорядження Кабінету Міністрів України, який на сьогоднішній день проходить процедуру затвердження, після чого передбачається виділення коштів з державного бюджету – 4830,3 тис. грн та з обласного бюджету – 536,7 тис. грн.

Наприкінці наради надані протокольні доручення щодо заходів спрямованих на забезпечення реалізації «Регіональна цільова програма зі створення містобудівного кадастру Луганській області на 2016-2018 роки».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *