Майже удвічі збільшились надходження до місцевих бюджетів від власників нерухомості Донеччини

За перше півріччя 2017 року місцеві бюджети Донецької області отримали понад 22,7 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 45% перевищує надходження минулого року.

Майже половину від усіх надходжень податку на нерухоме майно по Донецькій області забезпечили платники Маріупольської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області. Їх цьогорічний внесок вже склав більш, ніж 9,5 млн гривень.

На Донеччині нараховується понад 1,8 тисяч платників-юридичних осіб, які володіють 8 тисячами об’єктів нерухомості. З них 629 платників, що володіють 1,5 тис. об’єктів, зареєстровані у м. Маріуполь. Відповідно до поданих підприємствами податкових декларацій з податку на нерухоме майно річна сума нарахувань складає 63,1 млн грн, що на 8,6 млн грн більше у порівнянні з показниками 2016 року. За шість місяців 2017 року юридичні особи вже сплатили 22 млн грн, в тому числі 9,2 млн грн надійшло від платників-юридичних осіб м. Маріуполь.

Що стосується фізичних осіб – власників нерухомості, то за січень-червень поточного року вони перерахували податку на нерухоме майно у 4 рази більше, ніж  за відповідний період минулого року, сплативши 712 тис. гривень, з них третя частина – це сплата податку за нерухомість, яка перебуває у власності мешканців м. Маріуполь.

Нагадуємо, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, підлягає сплаті протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення.

Шановні громадяни, з більш детальною інформацією щодо правильності визначення платників податку на нерухомість – фізичних осіб та механізму нарахування зазначеного податку можна ознайомитись за посиланням http://10.80.31.32/data/files/204870.jpg

ГУ ДФС у Донецькій області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *