Президент відкрив у Сумах Центр надання соціальних, медичних та психологічних послуг учасникам АТО




Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистому відкритті Центру надання соціальних, медичних та психологічних послуг учасникам бойових дій, учасникам АТО та членам їх сімей під час робочої поїздки до Сумської області.

Глава держави підкреслив, що 300 тисяч українців взяли участь у бойових діях і боролися за звільнення кожного клаптика української землі. Президент наголосив, що зусиллями військових, волонтерів, українського народу, українських партнерів було збудовано нове українське військо – військо, яке є одним з найефективніших в Європі, яке змогло зупинити найсильнішу армію на континенті, на яку Росія викидала десятки мільярдів доларів щороку, користуючись злочинною бездіяльністю тих, хто знищив українське військо у попередні роки.

«І за  нечувано кроткий термі ми наше військо відродили», – підкреслив Президент та зазначив, що під час всіх його закордонних візитів міжнародні партнери позитивно оцінюють створення нової української армії. Він додав, що під час візиту до Сполучених Штатів Америки американські партнери висловлювали слова високої подяки і шани українським воїнам за те, що вони зробили неймовірне.

«Наголошую – немає сьогодні більш важливого завдання української влади, немає більш почесного доручення української громади і українського народу, ніж надати шану і повагу учасникам АТО. Саме тому, за моїм дорученням створюються реабілітаційні центри учасників АТО по всій державі», – підкреслив Петро Порошенко. Він додав, що дав доручення проаналізувати питання про необхідність створення Міністерства у cправах ветеранів, бо це питання має бути частиною державної політики.

«Для роботи реабілітаційних центрів ми вивчили найкращий світовий досвід для того, щоб зробити все можливе щоб українські герої повернулись до нормального життя», – сказав Президент.

Він нагадав, що для покращення роботи з ветеранами призначив Уповноваженого з питань реабілітації поранених учасників АТО, яким став колишній санітарний інструктор медичної роти 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади ОК «Захід» Сухопутних військ ЗСУ Вадим Свириденко.

Президент подякував «Спілці ветеранів АТО Сумщини» за єдність та наголосив, що «інструментами гібридної війни, брудній російській пропаганді не вдалося і не вдасться розколоти ані український народ, ані українське бойове братерство».

Глава держави також  вручив сертифікат на медичне обладнання Центру надання медичних та психологічних послуг учасникам бойових дій, учасникам АТО та членам їх сімей.

Директор Центру надання соціальних, медичних та психологічних послуг учасникам бойових дій, учасникам АТО та членам їх сімей Геннадій Лісовенко ознайомив Президента з роботою медичного закладу. Глава держави оглянув приміщення для реабілітації воїнів, зокрема спортивну залу та приміщення для гри в теніс, занять боксом, масажний кабінет та кабінет для  бальнеологічних процедур.

ф

Робоча поїздка до Сумської області

12 липня 2017 року – 14:06






































































































































ф

Робоча поїздка до Сумської області

12 липня 2017 року – 14:06


























































Під час робочої поїздки до Сумської області Президент Петро Порошенко відкрив пам’ятний знак «Козацький хрест борцям за волю України», встановлений у Сумах на території Воскресенської церкви – Свято-Воскресенського кафедрального собору Сумської єпархії Української православної церкви Київського патріархату, 12 липня 2017 року

© Фото Миколи Лазаренка































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *