Генеральною прокуратурою України попереджено незаконне стягнення 231,6 млн грн з підприємства, що має стратегічне значення для економіки та безпеки держави

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки взято участь у розгляді Київським апеляційним господарським судом справи за апеляційною скаргою ПАТ «Укргазвидобування» на ухвалу Господарського суду міста Києва про зміну способу та порядку виконання рішення цього суду щодо зобов’язання передати майно.

Вказаною ухвалою суд першої інстанції всупереч вимогам ст. 121 Господарського процесуального кодексу України безпідставно змінив спосіб та порядок виконання рішення суду із зобов’язання передати майно за договором про спільну діяльність, на яке ухвалою суду у кримінальному провадженні накладено арешт, на сплату його вартості.

Внаслідок цього з ПАТ «Укргазвидобування» на користь товариства з обмеженою відповідальністю судом незаконно стягнуто 231,6 млн грн.

За позиції Генеральної прокуратури України апеляційним судом скасовано незаконну ухвалу Господарського суду міста Києва, чим упереджено безпідставне стягнення коштів з ПАТ «Укргазвидобування», яке має стратегічне значення для економіки і безпеки держави щодо забезпечення функціонування ринку природного газу для потреб населення.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *